PRESS NEWS

Bitcoin Lightning: Budúcnosť rýchlych a efektívnych transakcií

BITCOIN (BTC) LIGHTNING NETWORK
Bitcoin Lightning: Budúcnosť rýchlych a efektívnych transakcií

TOP příspěvky

WEXO na konferencii o kryptomenách v srdci Slovenska predstavilo novú aplikáciu
COLD STORAGE/COLD WALLET CRYPTOCURRENCY CRYPTOCURRENCY ADDRESS PAPER WALLET WALLET SOFTWARE WALLET TOKEN

WEXO na konferencii o kryptomenách v srdci Slovenska predstavil...

Na konferencii pre odborníkov, fanúšikov kryptomien aj pre širokú verejnosť, ktorá sa zaujíma o kryptoaktíva, preds...

Čtěte více
Satoshi Nakamoto: Záhadný otec bitcoinu
1 SATOSHI (0.00000001 BTC) DECENTRALIZATION GENESIS BLOCK SATOSHI NAKAMOTO

Satoshi Nakamoto: Záhadný otec bitcoinu

Svet dodnes nepozná pravú identitu tvorcu bitcoinu. Kto v skutočnosti stojí za revolučnou technológiou blockchain?...

Čtěte více
NFT - Najvzrušujúcejšia novinka v kryptomenách
DIGITAL ART NFT

NFT - Najvzrušujúcejšia novinka v kryptomenách

Nezameniteľné tokeny, alebo NFT, zažívajú v roku 2021 absolútny boom. Viete, čo to NFT vlastne sú a prečo majú niek...

Čtěte více

Svet kryptomien sa neustále vyvíja, a tak sa zvyšuje aj potreba rýchlejších a efektívnejších transakcií. Jedným z najsľubnejších riešení tohto problému je sieť Bitcoin Lightning Network. A teraz naša spoločnosť s hrdosťou oznamuje, že do našej aplikácie pre kryptomeny pridávame funkciu Lightning Network, vďaka ktorej môžu naši používatelia vykonávať bleskové transakcie ľahšie ako kedykoľvek predtým.

Čo je Bitcoin Lightning Network?

Bitcoin Lightning Network je riešenie škálovania druhej vrstvy pre bitcoinový blockchain. Umožňuje okamžité a lacné transakcie pomocou kanálov mimo reťazca medzi používateľmi. To znamená, že transakcie sa do blockchainu Bitcoinu zaznamenávajú až pri otvorení alebo uzavretí kanála, čo vedie k výraznému zníženiu poplatkov za transakcie a rýchlejším časom potvrdenia.

Ako to funguje?

Lightning Network funguje tak, že vytvára sieť platobných kanálov medzi používateľmi. Tieto kanály sa vytvárajú uzamknutím určitého množstva Bitcoinov na viacpodpisovej adrese, ktorá vyžaduje, aby obe strany súhlasili s každou transakciou. Po vytvorení kanála môžu používatelia medzi sebou posielať a prijímať Bitcoiny okamžite a s mimoriadne nízkymi poplatkami.

Keď sa kanál uzavrie, konečný zostatok sa zaznamená do blockchainu Bitcoinu. To umožňuje uskutočniť tisíce transakcií mimo reťazca skôr, ako sa do blockchainu zaznamená jediná transakcia, čím sa výrazne zvyšuje kapacita siete Bitcoin.

Lightning Network

Zdroj: Lightning Network

Aké sú výhody?

Blesková sieť ponúka niekoľko výhod pre používateľov aj podniky. Používateľom poskytuje rýchly a efektívny spôsob odosielania a prijímania Bitcoinov s takmer okamžitým časom potvrdenia a mimoriadne nízkymi poplatkami. To z nej robí ideálne riešenie pre mikroplatby a malé transakcie.

Podnikom môže Lightning Network poskytnúť výrazné zníženie transakčných nákladov a zároveň zlepšiť zákaznícku skúsenosť tým, že ponúka rýchlejšie a spoľahlivejšie transakcie. Okrem toho môže pomôcť znížiť zaťaženie blockchainu Bitcoinu, čo môže viesť k zlepšeniu škálovateľnosti a stability siete.

Ako bude naša aplikácia zahŕňať funkcie siete Lightning Network?

Naša aplikácia umožní používateľom jednoducho vytvárať platobné kanály Lightning Network, odosielať a prijímať Bitcoiny pomocou technológie Lightning Network. To našim používateľom poskytne rýchly a efektívny spôsob vykonávania transakcií a zároveň pomôže znížiť transakčné poplatky a zlepšiť celkový používateľský zážitok.

Na záver možno povedať, že pridanie funkcií Lightning Network do našej aplikácie predstavuje významný krok vpred v našom poslaní poskytovať najinovatívnejšie a používateľsky najprívetivejšie riešenia v oblasti kryptomien. Veríme, že Lightning Network predstavuje budúcnosť transakcií v kryptomenách, a sme nadšení, že môžeme byť na čele tejto vzrušujúcej technológie.