CRYPTO

10 najdrahších NFT: Tieto kúsky sa predali za šialené ceny

DIGITAL ART ETHEREUM (ETH) METAVERSE NFT
10 najdrahších NFT: Tieto kúsky sa predali za šialené ceny

TOP příspěvky

WEXO na konferencii o kryptomenách v srdci Slovenska predstavilo novú aplikáciu
COLD STORAGE/COLD WALLET CRYPTOCURRENCY CRYPTOCURRENCY ADDRESS PAPER WALLET WALLET SOFTWARE WALLET TOKEN

WEXO na konferencii o kryptomenách v srdci Slovenska predstavil...

Na konferencii pre odborníkov, fanúšikov kryptomien aj pre širokú verejnosť, ktorá sa zaujíma o kryptoaktíva, preds...

Čtěte více
Satoshi Nakamoto: Záhadný otec bitcoinu
1 SATOSHI (0.00000001 BTC) DECENTRALIZATION GENESIS BLOCK SATOSHI NAKAMOTO

Satoshi Nakamoto: Záhadný otec bitcoinu

Svet dodnes nepozná pravú identitu tvorcu bitcoinu. Kto v skutočnosti stojí za revolučnou technológiou blockchain?...

Čtěte více
NFT - Najvzrušujúcejšia novinka v kryptomenách
DIGITAL ART NFT

NFT - Najvzrušujúcejšia novinka v kryptomenách

Nezameniteľné tokeny, alebo NFT, zažívajú v roku 2021 absolútny boom. Viete, čo to NFT vlastne sú a prečo majú niek...

Čtěte více

Nezameniteľné tokeny / NFT zaznamenali v uplynulom období obrovskú popularitu. Zberatelia non-fungible tokenov boli ochotní za niektoré kúsky zaplatiť desiatky miliónov dolárov.

Investori a zberatelia NFT sa snažia zapojiť do najnovšieho blockchainového šialenstva. Niektoré ceny, ktoré boli ochotní zaplatiť za digitálne diela, sú enormné. Popularita NFT narástla najmä v roku 2021, pričom umelecké zbierky, v hodnotách miliónov dolárov, sa predávajú do celého sveta. Do NFT sa zapájajú celebrity a známi umelci.

Zbierky ako Bored Ape Yacht Club alebo CryptoPunks sa stali jednými z najdrahších. Niektorí umelci predávali svoje NFT za desiatky miliónov dolárov.

TOP NFT: Rebríček najdrahších digitálnych diel

Poznámka: Ceny sú uvedené v dolároch, v deň predaja NFT.

10. A Coin for the Ferryman

Jeden z prvých kúskov XCopy "A Coin for the Ferryman" bol vytvorený už v roku 2018. Minulý rok, 4. novembra 2021, sa predal za viac ako 6 miliónov dolárov.

Dielo je spojením načmáraných tvárí na farebnom pozadí, pričom forma GIF ho určite robí jedinečným a niečím, čím sa majiteľ môže hrdo pochváliť. Veď už možno nikdy nepríde taký kúsok, ako je tento.

9. Beeple’s Crossroad

Beeple’s Crossroad je krátky 10-sekundový film, ktorý zobrazuje ľudí kráčajúcich okolo veľkého padnutého tela popísaného urážkami.

Diela Beeple sú vysoko rešpektované. Ponúkajú niečo, čo ich od bežných NFT odlišuje. Predajná cena 6,6 milióna dolárov hovorí sama za seba.

8. CryptoPunk #7804

Prvý CryptoPunk na našom zozname, určite však nie posledný. #7804 je jedným z deviatich "Alien" CryptoPunks; charakteristický je čiapkou, fajkou a okuliarmi.

Jedná sa o jeden z tých kúskov, ktorý by ste s radosťou mintovali pri prvom spustení. NFT CryptoPunk 7804 sa predalo za 7,6 milióna dolárov.

7. CryptoPunk #3100

11. marca 2021, len jeden deň po predaji #7804, sa jeho súrodenec #3100 predal ešte za vyššiu sumu.

Ďalší Alien punk, tentoraz však iba s čelenkou. #3100 je siedme najvzácnejšie NFT s cenovkou 7,67 milióna dolárov.

6. CryptoPunk #7523

#7523, ktorý predbehol všetkých svojich CryptoPunk, je tretím najvzácnejším v zbierke a má tomu zodpovedajúcu cenovku 11,75 milióna dolárov. CryptoPunk #7523 je spomienkou na dobu pandémie. Zdobí ho nielen náušnica, ale aj respirátor.

5. CryptoPunk #5822

NFT z kolekcie CryptoPunk s číslom 5822, ktoré pokračuje v trende super drahých "mimozemských" CryptoPunks, narušilo všetky očakávania, keď sa 12. februára 2022 predalo za viac ako 23 miliónov dolárov.

Pri dvojnásobnej cene ďalšieho najvyššieho CryptoPunk mohol #5822 poslať celú kolekciu ešte ďalej do stratosféry.

4. HUMAN ONE

Dielo HUMAN ONE, od digitálneho umelca Beeple, patrí medzi najdrahšie NFT, aké sa kedy predali. V našom rebríčku Beeple , vlastným menom Michael Joseph Winkelmann, obsadil so svojimi výtvormi popredné priečky.

HUMAN ONE sa, podľa rozhovoru s Christie, predal 9. novembra 2021 za cenu necelých 30 miliónov dolárov, čo úzko súvisí s jeho ďalším dielom "Everydays".

3. Clock

"Hodiny" sú dielom autorov Pak a Julian Assange. NFT hodiny sa aktualizujú každý deň, aby ukázali, ako dlho bol uväznený Julian Assange, zakladateľ WikiLeaks.

Cieľom NFT bolo získať prostriedky na právnu obranu Assangea. NFT napokon kúpila AssangeDAO – kde viac ako 10 000 ľudí združilo svoje financie na nákup, a tak podporili Juliana Assangea.

2. Každý deň: Prvých 5 000 dní

Ďalší kus od Beeple a najdrahšie NFT, aké sa kedy predalo jedinému vlastníkovi. Cena 69,3 milióna dolárov vyráža dych.

Umelecké diela od Beeple sú v komunite všeobecne vysoko rešpektované. Dielo " Každý deň: Prvých 5 000 dní " je kolážou 5 000 kusov jeho tvorby. V roku 2007 sa Beeple zaviazal, že bude každý deň vytvárať jedno umelecké dielo a toto je výsledok. Netreba dodávať, že vskutku stálo za námahu.

"The Merge"

Ďalší kúsok z dielne Pak, "The Merge" sa stal oficiálne najdrahším NFT, aký sa kedy predal. The Merge kúpilo 28 983 zberateľov za celkovú sumu takmer 100 miliónov dolárov. Namiesto jedného vlastníka má "The Merge" viacerých vlastníkov - umelecké dielo sa predávalo v jednotkách známych ako "mass". Do konca predaja, t. j. 4. decembra 2021, tak zberatelia nakúpili spolu 266 445 jednotiek, každá s počiatočnou predajnou cenou 575 USD.

Navštívte náš WEXO NFT Marketplace

Niet pochýb o tom, že NFT sa postupom času stávajú čoraz obľúbenejšími. Netreba dodávať, že ak sa pustíte do správnych projektov a preukážete trochu trpezlivosti, je len otázkou času, kedy budete mať i vy svoje "ne-malé" bohatstvo.

Navštívte náš WEXO NFT Marketplace. Nájdete v ňom NFT kolekcie známeho slovenského rapera Majka Spirita či NFT šampióna bojových umení Attilu Végha. Vďaka našej digitálnej charite WEXO sme predajom NFT vyzbierali už viac ako 60 tisíc eur určených na pomoc zdravotne postihnutým pacientom.