NEWS

Bitcoin je bezpečnejší ako americký dolár

BITCOIN (BTC) BLOCKCHAIN
Bitcoin je bezpečnejší ako americký dolár

TOP příspěvky

WEXO na konferencii o kryptomenách v srdci Slovenska predstavilo novú aplikáciu
COLD STORAGE/COLD WALLET CRYPTOCURRENCY CRYPTOCURRENCY ADDRESS PAPER WALLET WALLET SOFTWARE WALLET TOKEN

WEXO na konferencii o kryptomenách v srdci Slovenska predstavil...

Na konferencii pre odborníkov, fanúšikov kryptomien aj pre širokú verejnosť, ktorá sa zaujíma o kryptoaktíva, preds...

Čtěte více
Satoshi Nakamoto: Záhadný otec bitcoinu
1 SATOSHI (0.00000001 BTC) DECENTRALIZATION GENESIS BLOCK SATOSHI NAKAMOTO

Satoshi Nakamoto: Záhadný otec bitcoinu

Svet dodnes nepozná pravú identitu tvorcu bitcoinu. Kto v skutočnosti stojí za revolučnou technológiou blockchain?...

Čtěte více
NFT - Najvzrušujúcejšia novinka v kryptomenách
DIGITAL ART NFT

NFT - Najvzrušujúcejšia novinka v kryptomenách

Nezameniteľné tokeny, alebo NFT, zažívajú v roku 2021 absolútny boom. Viete, čo to NFT vlastne sú a prečo majú niek...

Čtěte více

Nový výskum ukazuje, že Bitcoin je bezpečnejší ako americký dolár. S ohľadom na nebezpečenstvo nesplácania dlhu zo strany USA, mnohí investori sa obracajú ku kryptomenám ako alternatíve. Nedávny prieskum odhalil, že Bitcoin je medzi top troma aktívami, ktoré by boli najžiadanejšie v prípade nesplácania dlhu zo strany Spojených štátov. To nie je prekvapujúce, keďže centrálne banky niektorých krajín už zvýšili svoje programy požičiavania od Federálneho rezervného systému USA. Existuje vysoká korelácia medzi fiatovými menami a rizikom, čo dáva Bitcoinu výhodu. Ďalšou výhodou je, že mnohí maloobchodní investori by pridali Bitcoin do svojho portfólia v prípade ekonomickej nestability. Tento rastúci záujem o kryptomeny prináša nové príležitosti pre krypto priemysel a podporuje ich ďalší rozvoj.

Okrem toho, Bitcoin sa v súčasnosti stretáva s odporom na úrovni 28 000 dolárov. Nedávna korekcia ceny bola spôsobená vysokými transakčnými poplatkami, ale táto sieťová obrana proti spamovaniu je dôležitá pre zachovanie integrity siete. Profesionálni trejderi sú v súčasnosti skeptickí a to môže brániť rýchlejšiemu prekonaniu tejto hranice. Avšak, ak by Bitcoin dokázal prekročiť hranicu 100 000 dolárov, mohlo by to priniesť nové možnosti a vzrušenie pre celý krypto trh.

Tieto správy majú pozitívny vplyv na kryptomeny, pretože zdôrazňujú ich potenciál ako bezpečnú investíciu v čase ekonomickej nestability. Rastúci záujem od malých investorov a stále väčšia dôvera voči kryptomenám vytvára priaznivé prostredie pre ich ďalší rast a rozvoj. Aj keď existujú prekážky na ceste k dosiahnutiu nových vrcholov, príležitosti pre Bitcoin a iné kryptomeny sa zdajú byť neobmedzené. Ak sa podarí prekonať tieto výzvy a využiť rastúci záujem, krypto priemysel môže prispieť k novým inováciám a zmenám v globálnom finančnom systéme.

Inštitucionálni manažéri portfólií začali brať BTC vážne 

Institutions

Bitcoin stratil svoje FOMO (Fear of Missing Out) a inštitucionálni manažéri portfólií začali brať BTC vážne. Fred Pye, CEO spoločnosti 3iQ, hovorí o pokročilej krypto regulácii v Kanade, ktorá prilákala investorov na trh digitálnych aktív. Fondoví manažéri a inštitucionálni investori teraz považujú Bitcoin za serióznu investíciu vzhľadom na globálnu infláciu a makroekonomické výzvy. Pye tiež zdôrazňuje, že kryptomeny budú mať v nasledujúcich rokoch čoraz viac praktických využití.

Kanada sa stala lídrom v zavádzaní kryptomenových ETF napriek negatívnemu postoju americkej SEC. Regulované digitálne aktíva ETF od spoločností ako 3iQ, Purpose Investments a Evolve Funds Group prilákali milióny dolárov. Pye tvrdí, že prevádzka regulovaných digitálnych aktív ETF v Kanade prebieha bez problémov a investori majú istotu týkajúcu sa pôvodu Bitcoinu. Kanada tiež zvažuje zavedenie centrálnej bankovej digitálnej meny a verejnosť môže vyjadriť svoje preferencie.

Zmena postoja inštitucionálnych investorov k Bitcoinu a pokročilá krypto regulácia v Kanade prinášajú nové príležitosti na trhu digitálnych aktív. Kryptomeny už nie sú len o ziskoch, ale majú potenciál pre rôzne praktické využitia. Kanadské ETF umožňujú investorom bezpečne investovať do Bitcoinu a Etherea. Tieto kroky naznačujú, že krypto prijatie môže byť úspešné aj v regulovanom prostredí a môže slúžiť ako vzor pre ďalšie krajiny.

Robert F. Kennedy Jr. prijme Bitcoin na podporu jeho prezidentskej kampane

Presidential campaign

Robert F. Kennedy Jr., kandidát na prezidenta Spojených štátov, oznámil, že bude prvým kandidátom v histórii, ktorý prijme finančné príspevky v bitcoinoch na podporu svojej kampane. Túto novinku oznámil počas svojho prvotného vystúpenia na konferencii Bitcoin 2023. Na udalosti ocenil túto kryptomenu ako "symbol demokracie a slobody". Účasťou na tomto podujatí RFK Jr. získava nielen pozornosť voličov, ale aj potenciálny zdroj miliónov dolárov na finančnú podporu jeho kampane. Demokratický kandidát súťaží s aktuálnym prezidentom Joeom Bidenom.

Tento krok Roberta F. Kennedyho Jr. naznačuje stúpajúci význam kryptomien v politickom a spoločenskom kontexte. Prijať bitcoin ako formu finančných príspevkov ukazuje, že táto digitálna mena sa postupne stáva súčasťou tradičných politických štruktúr. Tento krok môže mať viacero dôvodov. Po prvé, akceptovanie bitcoinu umožňuje kandidátom osloviť novú skupinu voličov, ktorí sú aktívni v kryptomenovom priestore. Títo voliči majú záujem o inovácie a technologický pokrok a môžu sa cítiť spojení s kandidátom, ktorý je otvorený novým formám financovania a podporuje rozvoj kryptomien.

Okrem toho, prijatie bitcoinu môže byť spôsobom, ako demonštrovať silnú dôveru v kryptomenu a jej potenciál ako nástroja pre demokraciu a slobodu. Bitcoin je decentralizovaný, transparentný a nezávislý od tradičných finančných inštitúcií. Tým, že kandidát akceptuje túto kryptomenu, môže vyjadriť svoje presvedčenie, že budúcnosť financií môže byť vo veľkej miere ovplyvnená kryptomenami. Tento krok tiež môže poskytnúť vzor iným politickým kandidátom a podporiť ďalšie prijatie kryptomien ako legitímneho platobného prostriedku vo verejnej sfére.