CRYPTO

Oslávte s WEXO Bitcoin Pizza day

BITCOIN (BTC) WEXO
Oslávte s WEXO Bitcoin Pizza day

TOP příspěvky

WEXO na konferencii o kryptomenách v srdci Slovenska predstavilo novú aplikáciu
COLD STORAGE/COLD WALLET CRYPTOCURRENCY CRYPTOCURRENCY ADDRESS PAPER WALLET WALLET SOFTWARE WALLET TOKEN

WEXO na konferencii o kryptomenách v srdci Slovenska predstavil...

Na konferencii pre odborníkov, fanúšikov kryptomien aj pre širokú verejnosť, ktorá sa zaujíma o kryptoaktíva, preds...

Čtěte více
Satoshi Nakamoto: Záhadný otec bitcoinu
1 SATOSHI (0.00000001 BTC) DECENTRALIZATION GENESIS BLOCK SATOSHI NAKAMOTO

Satoshi Nakamoto: Záhadný otec bitcoinu

Svet dodnes nepozná pravú identitu tvorcu bitcoinu. Kto v skutočnosti stojí za revolučnou technológiou blockchain?...

Čtěte více
NFT - Najvzrušujúcejšia novinka v kryptomenách
DIGITAL ART NFT

NFT - Najvzrušujúcejšia novinka v kryptomenách

Nezameniteľné tokeny, alebo NFT, zažívajú v roku 2021 absolútny boom. Viete, čo to NFT vlastne sú a prečo majú niek...

Čtěte více

Bitcoin Pizza Day, ktorý sa oslavuje každoročne 22. mája, je významným dňom pre komunitu kryptomien. Tento deň si pripomíname prvé použitie Bitcoinu ako platidla za bežný tovar - konkrétne za pizzu. Ak ste ešte nepočuli o tomto zaujímavom sviatku, prečítajte si viac o jeho histórii, zaujímavostiach a oslavách.

Ako vznikol Bitcoin Pizza Day

Prvý nákup s Bitcoinom

V roku 2010, keď Bitcoin ešte len začínal, bol použitý na nákup dvoch píz za neuveriteľných 10 000 BTC. Tento obchod sa uskutočnil 22. mája a je považovaný za prvú reálnu transakciu, pri ktorej sa kryptomena použila na nákup spotrebiteľského tovaru. Ukazuje, ako sa kryptomeny stali bežnou súčasťou našich životov. Tento deň tiež pripomína začiatok používania Bitcoinu ako platobného prostriedku a jeho prijatie na trhu. Odvtedy si každoročne 22. mája pripomíname tento deň ako Bitcoin Pizza Day.

Kto je Laszlo Hanyecz

Hlavnou postavou tohto príbehu je programátor Laszlo Hanyecz, ktorý bol jedným z prvých nadšencov Bitcoinu. Jeho nákup pizze za 10 000 BTC bol prvým dôkazom, že Bitcoin má potenciál stať sa platobným prostriedkom pre bežné nákupy. Laszlo svoj nákup uskutočnil prostredníctvom internetového fóra, kde iný používateľ súhlasil s prevodom BTC výmenou za pizzu.

Zaujímavosti o Bitcoin Pizza Day

Hodnota pizze dnes

Dnes by hodnota týchto 10 000 BTC bola astronomická. V čase písania tohto článku by to zodpovedalo približne 290 miliónom amerických dolárov. Ak by Laszlo držal rovnaký objem Bitcoinu, dnes by dokázal kúpiť vyše 14 miliónov píz (pri cene 20$ za pizzu), ktoré by určite vystačili zasýtiť celé Česko a Slovensko dokopy. Táto suma zdôrazňuje rast hodnoty Bitcoinu a jeho význam pre globálny finančný systém.

Tradičné oslavy

Na počesť Bitcoin Pizza Day sa po celom svete konajú rôzne oslavy, pri ktorých sa ľudia stretávajú, objednávajú si pizzu a diskutujú o vývoji kryptomien a blockchainu. Je to príležitosť spoznať ďalších nadšencov kryptomien, zdieľať skúsenosti a oslavovať úspechy Bitcoinu.

Wexo a Bitcoin Pizza Day

O spoločnosti Wexo

Spoločnosť Wexo je aktívna vo svete kryptomien a blockchainovej technológie. Ponúkame výmenu kryptomien, peňaženku a ďalšie služby súvisiace s týmito technológiami. Naším cieľom je uľahčiť používanie kryptomien a zvýšiť ich adopciu v bežnom živote.

Wexo kampaň pre Bitcoin Pizza Day

Tento rok sme sa rozhodli, že sa zapojíme do osláv Bitcoin Pizza Day a pripravili sme si pre Vás špeciálnu kampaň. Spolupracujeme s viacerími pizzériami, ktoré v tento deň budú lepiť nálepky s naším QR kódom.

QR kódy a registrácia do aplikácie

Ak nájdete QR kód na nálepke v pizzérii, môžete ho naskenovať pomocou svojho smartfónu a zaregistrovať sa do našej aplikácie. Vďaka tomu získate prístup k našim službám a budete môcť sledovať aktuálne kurzy kryptomien a vykonávať transakcie.

Nákup prvého Bitcoinu

Po registrácii do aplikácie budete mať možnosť kúpiť si svoj prvý Bitcoin priamo v aplikácii. Týmto spôsobom sa môžete zapojiť do sveta kryptomien a začať využívať výhody, ktoré prináša.

Zoznam pizzérií kde nájdete naše nálepky

Pizza Exxpres - Dohnányho 2, 917 02 Trnava 

Olympia Pizzeria - Čínska 33, 040 13, Košice

Pizza Piccolino - Mostná 231/40, 949 01 Nitra

Tak neváhajte sa zapojiť do kampane a objednať si pizzu priamo vo vašom meste.

Zhrnutie na záver

Bitcoin Pizza Day je dôležitým míľnikom v histórii kryptomien, ktorý si teraz už budete pamätať aj vy. Neváhajte osláviť tento deň s nami - kúpte si pizzu, či už priamo z prevádzok s ktorými spolupracujeme, alebo od vašej obľúbenej lokálnej pizzérie. Tento rok sme sa navyše rozhodli vytvoriť špeciálnu udalosť na našom Instagrame. Ak si chcete užiť oslavy Bitcoin Pizza Day s nami, jednoducho sa vyfoťte s pizzou, označte náš Wexo účet a my Vás s radosťou prezdieľame. Pripojte sa k nám pri oslavách tohto zaujímavého dňa a staňte sa súčasťou rastúcej komunity nadšencov kryptomien.