NEWS

Podľa najnovšieho prieskumu hrozí krach viac ako 186 americkým bankám

BITCOIN (BTC) CRYPTOCURRENCY
Podľa najnovšieho prieskumu hrozí krach viac ako 186 americkým bankám

TOP příspěvky

WEXO na konferencii o kryptomenách v srdci Slovenska predstavilo novú aplikáciu
COLD STORAGE/COLD WALLET CRYPTOCURRENCY CRYPTOCURRENCY ADDRESS PAPER WALLET WALLET SOFTWARE WALLET TOKEN

WEXO na konferencii o kryptomenách v srdci Slovenska predstavil...

Na konferencii pre odborníkov, fanúšikov kryptomien aj pre širokú verejnosť, ktorá sa zaujíma o kryptoaktíva, preds...

Čtěte více
Satoshi Nakamoto: Záhadný otec bitcoinu
1 SATOSHI (0.00000001 BTC) DECENTRALIZATION GENESIS BLOCK SATOSHI NAKAMOTO

Satoshi Nakamoto: Záhadný otec bitcoinu

Svet dodnes nepozná pravú identitu tvorcu bitcoinu. Kto v skutočnosti stojí za revolučnou technológiou blockchain?...

Čtěte více
NFT - Najvzrušujúcejšia novinka v kryptomenách
DIGITAL ART NFT

NFT - Najvzrušujúcejšia novinka v kryptomenách

Nezameniteľné tokeny, alebo NFT, zažívajú v roku 2021 absolútny boom. Viete, čo to NFT vlastne sú a prečo majú niek...

Čtěte více

Rastúce úrokové sadzby a pokles trhovej hodnoty aktív bankového systému USA o 2 bilióny dolárov zvýšili krehkosť mnohých bánk. Podľa analýzy Silicon Valley Bank (SVB) hrozí kolaps viac ako 186 z nich. Štúdia poukazuje na to, že kombinácia strát, nezabezpečených obchodných pák a rozsiahlych portfólií úverov by mohla viesť k pádu týchto bánk.

Analýza ukázala, že ak by sa iba polovica ľudí s nezabezpečenými vkladmi rozhodla svoje peniaze z banky vybrať, takmer 190 bánk by mohlo čeliť problémom so splatením zabezpečených vkladov. Kvôli tomu by mohlo byť v ohrození približne 300 miliárd dolárov. 

Politika centrálnej banky môže mať negatívny vplyv na dlhodobé investície, ako sú štátne dlhopisy a hypotéky, čo spôsobuje straty pre banky. Banka sa považuje za neschopnú splatiť svoje dlhy, ak hodnota jej majetku po vyplatení ľudí s nezabezpečenými vkladmi nestačí na pokrytie všetkých zabezpečených vkladov.

Kolaps troch amerických bánk pripomenul krehkosť tradičného finančného systému. To viedlo k alokácii viacerých investičných vkladov do kryptomenových aktív. Kryptokomunita tvrdí, že presne pre podobné situácie bol Bitcoin založený.

Cena Bitcoinu dosiahla nové 9-mesačné maximum po tom, čo FED poskytol injekciu vo výške 300 miliárd USD

BTC growth

Reakcia Federálneho rezervného systému na bankovú krízu viedla k prudkému nárastu ceny Bitcoinu, pričom niektorí odborníci veria, že tento trend bude pokračovať, keď trh zareaguje na kroky Fedu.

Bitcoin dosiahol 19. marca nové deväťmesačné maximum 28 469 dolárov, ktoré podporila prebiehajúca banková kríza v USA spojená s finančnou injekciou Federálneho rezervného systému vo výške takmer 300 miliárd dolárov.

Rast Bitcoinu nasledoval po silnom výkone amerických akcií. Niektorí analytici predpovedajú, že rastúci trend kryptomien by mohol pokračovať aj napriek bočnému pohybu akcií. Títo analytici diskutujú aj o možných dôsledkoch súčasného správania Fedu a tvrdia, že Bitcoin je v porovnaní s akciami spoľahlivým prístavom.

Stručne povedané, Bitcoin a kryptomeny naďalej predstavujú významný investičný potenciál. Mnoho odborníkov naznačuje, že kryptomeny ako Bitcoin by sa mohli stať dôležitým investičným aktívom pre ľudí, ktorí chcú chrániť svoje úspory pred infláciou. V súčasnosti existuje veľa spôsobov, ako investovať do kryptomien, avšak najjednoduchším je použiť našu dôveryhodnú aplikáciu WEXO.

Coinbase plánuje založiť platformu pre kryptomeny mimo Spojených štátov

Coinbase allocation

Podľa najnovších správ, Coinbase rokuje so svojimi veľkými klientmi o zriadení spoločnosti mimo USA. To všetko sa deje v čase, keď niektorí politici a dozorné orgány v USA kritizujú firmy pracujúce s kryptomenami, pretože si myslia, že majú podiel na problémoch, ktorým čelia americké banky.

Americké dozorné orgány, vrátane úradu, ktorý dohliada na obchodovanie s akciami, v posledných mesiacoch začali riešiť viaceré kryptomenové spoločnosti. Napríklad firma Kraken bola kritizovaná za svoje služby týkajúce sa stakingu kryptomien v USA. Avšak aj napriek problémom, Coinbase v marci oznámil svojim používateľom, že ich investičný program bude pokračovať, ba možno sa dokonca zvýši.

Nový projekt Coinbase by mal poskytovať služby zákazníkom z celého sveta, ale ešte nie je známe, kde presne bude sídliť.