NEWS

Veľká akumulácia Bitcoinu sa začala, hovorí Winklevoss zo spoločnosti Gemini

BITCOIN (BTC) BLOCKCHAIN MARKET CAP
Veľká akumulácia Bitcoinu sa začala, hovorí Winklevoss zo spoločnosti Gemini

TOP příspěvky

WEXO na konferencii o kryptomenách v srdci Slovenska predstavilo novú aplikáciu
COLD STORAGE/COLD WALLET CRYPTOCURRENCY CRYPTOCURRENCY ADDRESS PAPER WALLET WALLET SOFTWARE WALLET TOKEN

WEXO na konferencii o kryptomenách v srdci Slovenska predstavil...

Na konferencii pre odborníkov, fanúšikov kryptomien aj pre širokú verejnosť, ktorá sa zaujíma o kryptoaktíva, preds...

Čtěte více
Satoshi Nakamoto: Záhadný otec bitcoinu
1 SATOSHI (0.00000001 BTC) DECENTRALIZATION GENESIS BLOCK SATOSHI NAKAMOTO

Satoshi Nakamoto: Záhadný otec bitcoinu

Svet dodnes nepozná pravú identitu tvorcu bitcoinu. Kto v skutočnosti stojí za revolučnou technológiou blockchain?...

Čtěte více
NFT - Najvzrušujúcejšia novinka v kryptomenách
DIGITAL ART NFT

NFT - Najvzrušujúcejšia novinka v kryptomenách

Nezameniteľné tokeny, alebo NFT, zažívajú v roku 2021 absolútny boom. Viete, čo to NFT vlastne sú a prečo majú niek...

Čtěte více

Nedávny nárast optimizmu pre schválenie burzovo obchodovanej komodity (ETF) pre Bitcoin podnietil "Veľké preteky v akumulácii Bitcoinu”. Dôvodom tohto fenoménu je zvýšená aktivita veľkých inštitúcií ako Fidelity, Invesco, Wisdom Tree a Valkyrie, ktoré podali žiadosti o Bitcoin spot ETF u Amerického úradu pre cenné papiere a burzy.

Cameron Winklevoss, spoluzakladateľ kryptomenovej burzy Gemini, 21. júna uviedol, že podľa jeho názoru začala "Veľká akumulácia” Bitcoinu medzi inštitúciami a maloobchodnými investormi. Poukázal na to, že kúpa Bitcoinu predtým, ako sa ETF dostanú na verejný trh, je podobná nákupu akcií pred ich oficiálnym zalistovaním na trh v rámci prvotnej verejnej ponuky. Podľa Winklevossa sa "brána" pre kúpu Bitcoinu "rýchlo zatvára".

Výkonný predseda spoločnosti MicroStrategy, Michael Saylor, pridal svoj pohľad na túto situáciu vo svojom príspevku, v ktorom naznačil, že maloobchodní investori by mohli byť čoskoro vytlačení narastajúcim inštitucionálnym dopytom: "Okno na akumuláciu Bitcoinu pred inštitúciami sa zatvára." Tieto vyjadrenia poukazujú na prebiehajúcu zmenu na kryptomenovom trhu a v blízkej budúcnosti naznačujú eskaláciu.

"Bullish" znamenie pre krypto. Po Blackrocku ďalší inštitucionálni manažéri žiadajú o spotové Bitcoin ETF

More institutions

Nasha Afshar, výkonná riaditeľka banky SEBA, uviedla, že narastajúci inštitucionálny záujem o kryptomeny je významným pozitívnym signálom pre celý sektor. Podľa Afshar sa pri pohľade na vývoj investícií do projektov Web3 mení diskusia o investíciách do kryptomien. V súčasnosti sa už namiesto otázky "či" investovať, kladie otázka "kedy".

Afshar poukázala na to, že aj keď bol počas býčieho trhu výrazný záujem o kryptomeny, počet reálnych investícií bol nižší ako v dnešnej dobe. Dnes je podľa nej vidieť viac aktivít a skutočných krokov smerom k investovaniu do tohto sektora.

Afshar cituje ako príklady podporu kryptomenovej burzy spoločnosťou Citadel, žiadosť firmy BlackRock o spotový Bitcoin ETF a podobné kroky firiem WisdomTree a Invesco. Tieto kroky podľa nej predstavujú "výrazný optimistický signál pre celý priemysel". Zdôraznila, že medzi inštitucionálnymi investormi už neexistuje otázka "či", ale "kedy" investovať do kryptomien. Afshar verí, že sme svedkami nielen zmien v myslení, ale aj v konaní, čo svedčí o očakávanom rozšírení tohto sektora.

Bitcoin po 2 rokoch dosiahol 50% dominanciu na trhu a jeho cena presiahla 31 000 USD

BTC dominance

Bitcoin sa po dvoch rokoch znovu dostal na hranicu 50-percentnej trhovej dominancie, čo odráža jeho zvýšený vplyv na celkový kryptomenový trh. Tento kľúčový míľnik dosiahol 19. júna s cenou približne 31,431 dolárov. Ether naopak udržiava svoju pozíciu s trhovou dominanciou približne na úrovni 20% už viac ako rok. Spoločne tieto dve popredné kryptomeny tvoria približne 70% celkového kryptomenového trhu.

Michael Saylor, spoluzakladateľ spoločnosti MicroStrategy a výrazný zástanca Bitcoinu, predpokladá, že dominancia Bitcoinu na trhu sa v nasledujúcich rokoch zvýši na 80%. Tento argument je súčasťou trendu, kedy investori hľadajú v čase neistoty spojenej so zvyšovaním regulačných zásahov bezpečný prístav. Bitcoin sa v súčasnosti pýši polovičnou hodnotou celkovej trhovej kapitalizácie kryptomien, ktorá sa pohybuje na 1,19 bilióna dolárov.

V poslednom týždni sme zaznamenali výrazný nárast dominancie Bitcoinu. Aktuálna cena Bitcoinu k 27. júnu 2023 je 30 650 dolárov, čo predstavuje nárast o viac ako 98% v porovnaní s hodnotou 15,476 dolárov, ktorú Bitcoin dosiahol 6. novembra 2022. Aj napriek určitému napätiu na trhu sa hodnota Bitcoinu za posledných osem mesiacov teda takmer zdvojnásobila, čím opäť potvrdil svoje vedúce postavenie na trhu kryptomien.