NEWS

NFT už čoskoro na Instagrame. EÚ nezakáže ťažbu Bitcoinov

BITCOIN (BTC) DECENTRALIZATION ETHEREUM (ETH) MINING NFT PoW (Proof-of-Work)
NFT už čoskoro na Instagrame. EÚ nezakáže ťažbu Bitcoinov

TOP příspěvky

WEXO na konferencii o kryptomenách v srdci Slovenska predstavilo novú aplikáciu
COLD STORAGE/COLD WALLET CRYPTOCURRENCY CRYPTOCURRENCY ADDRESS PAPER WALLET WALLET SOFTWARE WALLET TOKEN

WEXO na konferencii o kryptomenách v srdci Slovenska predstavil...

Na konferencii pre odborníkov, fanúšikov kryptomien aj pre širokú verejnosť, ktorá sa zaujíma o kryptoaktíva, preds...

Čtěte více
Satoshi Nakamoto: Záhadný otec bitcoinu
1 SATOSHI (0.00000001 BTC) DECENTRALIZATION GENESIS BLOCK SATOSHI NAKAMOTO

Satoshi Nakamoto: Záhadný otec bitcoinu

Svet dodnes nepozná pravú identitu tvorcu bitcoinu. Kto v skutočnosti stojí za revolučnou technológiou blockchain?...

Čtěte více
NFT - Najvzrušujúcejšia novinka v kryptomenách
DIGITAL ART NFT

NFT - Najvzrušujúcejšia novinka v kryptomenách

Nezameniteľné tokeny, alebo NFT, zažívajú v roku 2021 absolútny boom. Viete, čo to NFT vlastne sú a prečo majú niek...

Čtěte více

Goldman Sachs plánuje klientom prostredníctvom krypto-fondu ponúknuť Ethereum

Goldman Sachs Group, Inc. (GS) plánuje ponúknuť svojim väčším klientom prístup ku kryptomene Ether, ktorá poháňa sieť Ethereum. Podľa správy Komisie pre cenné papiere a burzu budú môcť klienti investovať do Etherea prostredníctvom fondu vydaného spoločnosťou Galaxy Digital Holdings.

Galaxy Digital Holdings, investičná spoločnosť s digitálnymi aktívami a blockchainom, v súčasnosti poskytuje likviditu pre obchody s Bitcoin futures od spoločnosti Goldman Sachs. V máji Goldman Sachs po trojročnej prestávke znovu spustil kryptomenový obchod v rámci svojej divízie Global Currencies and Emerging Markets.

Mathew McDermott, vedúci oddelenia digitálnych aktív Goldman Sachs, prvýkrát oznámil plány ponúkať Ethereum futures a obchodovanie s opciami v júni 2021 na pozadí rastúceho záujmu väčších investorov.(1)

Mark Zuckerberg potvrdil, že na Instragram príde NFT

Milujte ich alebo nenáviďte, NFT čoskoro prídu na Instagram. Mark Zuckerberg v rozhovore na SXSW potvrdil, že digitálne zberateľské predmety dorazia na Instagram „v blízkej dobe“.

"Pracujeme na tom, aby sme v blízkej dobe priniesli NFT na Instagram," povedal. Neuviedol presne, akú to bude mať podobu. Ľudia by mohli predviesť svoje existujúce NFT a potenciálne mintovať nové.

„Nie som pripravený povedať, čo presne to dnes bude. Ale v priebehu niekoľkých nasledujúcich mesiacov by ste mohli mať schopnosť predviesť niektoré z vašich NFT, dúfajme, že časom budete môcť mintovať veci v tomto prostredí.“ (2)

Zákonodarcovia EÚ nepodporili v hlasovaní zákaz ťažby Bitcoinov

Zákonodarcovia EÚ súhlasili s vypustením všetkých zmienok o potenciálnom zákaze ťažby kryptomien na základe mechanizmu Proof-of-Work z navrhovaného balíka upravujúceho reguláciu kryptomien.

Výbor Európskeho parlamentu pre hospodárske a menové záležitosti (ECON) strávil deň zápasením s navrhovaným nariadením o trhoch s kryptografickými aktívami (MiCA) – charakteristickým právnym predpisom určeným na koordináciu prístupu Európskej únie ku kryptomenám. Dnes ECON zamietol verzie legislatívneho balíka, ktoré obsahovali to, čo bolo opísané ako „de facto“ zákaz ťažby kryptomien, ktoré využívajú kryptomeny ako Bitcoin a Ethereum. (3)