CRYPTO

Ukrajina legalizovala Bitcoin a prijíma dary v kryptomenách

ALTCOIN BITCOIN (BTC) DECENTRALIZATION CRYPTOCURRENCY METAVERSE
Ukrajina legalizovala Bitcoin a prijíma dary v kryptomenách

TOP příspěvky

WEXO na konferencii o kryptomenách v srdci Slovenska predstavilo novú aplikáciu
COLD STORAGE/COLD WALLET CRYPTOCURRENCY CRYPTOCURRENCY ADDRESS PAPER WALLET WALLET SOFTWARE WALLET TOKEN

WEXO na konferencii o kryptomenách v srdci Slovenska predstavil...

Na konferencii pre odborníkov, fanúšikov kryptomien aj pre širokú verejnosť, ktorá sa zaujíma o kryptoaktíva, preds...

Čtěte více
Satoshi Nakamoto: Záhadný otec bitcoinu
1 SATOSHI (0.00000001 BTC) DECENTRALIZATION GENESIS BLOCK SATOSHI NAKAMOTO

Satoshi Nakamoto: Záhadný otec bitcoinu

Svet dodnes nepozná pravú identitu tvorcu bitcoinu. Kto v skutočnosti stojí za revolučnou technológiou blockchain?...

Čtěte více
NFT - Najvzrušujúcejšia novinka v kryptomenách
DIGITAL ART NFT

NFT - Najvzrušujúcejšia novinka v kryptomenách

Nezameniteľné tokeny, alebo NFT, zažívajú v roku 2021 absolútny boom. Viete, čo to NFT vlastne sú a prečo majú niek...

Čtěte více

Ukrajina legalizovala Bitcoin a kryptomeny

Ukrajinský parlament v poslednom čítaní podporil aktualizovaný návrh zákona o legalizácii bitcoinov a kryptomien.

Bitcoin je teraz na Ukrajine legálny, keďže jej parlament v poslednom čítaní schválil návrh zákona, ktorý vychádza z odporúčania prezidenta. Krajina však zatiaľ neurobila z bitcoinu zákonné platidlo po vzore Salvádoru.

„Nový zákon je ďalšou príležitosťou na rozvoj podnikania v našej krajine. Zahraničné a ukrajinské krypto spoločnosti budú môcť legálne pôsobiť a Ukrajinci budú mať pohodlný a bezpečný prístup na globálny trh s virtuálnymi aktívami,“ uviedol vo vyhlásení Mykhaylo Fedorov, ukrajinský minister digitálnej transformácie.

Influenceri sa zapájajú do metaverse. Chcú byť vyplácaní v bitcoine

Hviezdy sociálnych médií majú v nadchádzajúcich rokoch potenciál priviesť viac ľudí k hraniu, nakupovaniu a práci v metaverse, ako samotní tvorcovia virtuálneho sveta. Až 56 % amerických influencerov sociálnych médií sa nejakým spôsobom už dnes zapája do metaverse.

Projekcie rastu metaverse dosahujú bilióny dolárov a väčšina influencerov sociálnych médií tvrdí, že prispievajú k rozrastajúcemu sa virtuálnemu svetu – no podľa nedávneho prieskumu väčšina z nich ešte musí za svoje úsilie zarobiť.

Metaverse sa vzťahuje na ďalšiu verziu internetu, v ktorej sú pohlcujúce svety zažité prostredníctvom slúchadiel s virtuálnou realitou a rozšírenou realitou. Spoločnosti vrátane materskej spoločnosti Facebooku a softvérového giganta Microsoft investujú peniaze a zdroje do prípravy priestorov na pritiahnutie virtuálnej návštevnosti a inzerentov.

Ukrajine bolo doteraz darovaných najmenej 13,7 milióna dolárov v bitcoinoch

Analytici kryptomien tvrdia, že najmenej 13,7 milióna dolárov bolo doteraz venovaných na ukrajinské vojnové úsilie prostredníctvom anonymných darov v kryptomenách ako je bitcoin.

Výskumníci zo spoločnosti Elliptic, ktorá sa zaoberá analýzou blockchainu, tvrdia, že ukrajinská vláda, mimovládne organizácie a dobrovoľnícke skupiny získali peniaze inzerovaním adries svojich bitcoinových peňaženiek.

Doteraz bolo poskytnutých viac ako 4 000 darov, pričom jeden neznámy darca daroval mimovládnej organizácii bitcoiny v hodnote 3 milióny dolárov.

Priemerný dar je 95 USD. V sobotu popoludní zverejnil oficiálny účet ukrajinskej vlády na Twitteri správu: "Stojte pri ľude Ukrajiny. Teraz prijímame dary v kryptomenách: Bitcoin, Ethereum a USDT."

Vláda Ukrajiny Zverejnila adresy dvoch kryptomenových peňaženiek, ktoré za osem hodín vyzbierali 5,4 milióna dolárov v bitcoinoch a iných kryptomenách.