NEWS

V Rusku budú legálne kryptomeny. Do roku 2026 bude 25 % ľudí v Metaverse

METAVERSE
V Rusku budú legálne kryptomeny. Do roku 2026 bude 25 % ľudí v Metaverse

TOP příspěvky

WEXO na konferencii o kryptomenách v srdci Slovenska predstavilo novú aplikáciu
COLD STORAGE/COLD WALLET CRYPTOCURRENCY CRYPTOCURRENCY ADDRESS PAPER WALLET WALLET SOFTWARE WALLET TOKEN

WEXO na konferencii o kryptomenách v srdci Slovenska predstavil...

Na konferencii pre odborníkov, fanúšikov kryptomien aj pre širokú verejnosť, ktorá sa zaujíma o kryptoaktíva, preds...

Čtěte více
Satoshi Nakamoto: Záhadný otec bitcoinu
1 SATOSHI (0.00000001 BTC) DECENTRALIZATION GENESIS BLOCK SATOSHI NAKAMOTO

Satoshi Nakamoto: Záhadný otec bitcoinu

Svet dodnes nepozná pravú identitu tvorcu bitcoinu. Kto v skutočnosti stojí za revolučnou technológiou blockchain?...

Čtěte více
NFT - Najvzrušujúcejšia novinka v kryptomenách
DIGITAL ART NFT

NFT - Najvzrušujúcejšia novinka v kryptomenách

Nezameniteľné tokeny, alebo NFT, zažívajú v roku 2021 absolútny boom. Viete, čo to NFT vlastne sú a prečo majú niek...

Čtěte více

Rusko plánuje legalizáciu kryptomien

Rusko sa môže čoskoro stať najnovšou krajinou, ktorá uzná kryptomeny ako formu meny, keďže vláda a centrálna banka krajiny dosiahli dohodu o tom, ako regulovať digitálne aktíva, naznačujú správy miestnych médií.

„Vláda a centrálna banka Ruska sa dohodli na budúcom režime pre obeh kryptomien v Rusku. Do 18. februára pripravia návrh zákona o obehu digitálnych mien v Ruskej federácii, v ktorom sú kryptomeny uznávané ako analógy mien, a nie digitálne finančné aktíva,“ uviedli na Twitteri ruské noviny Kommersant.

Podľa správy bude obeh kryptomien v právnom sektore možný len s úplnou identifikáciou prostredníctvom bankového systému alebo licencovaných sprostredkovateľov. (1)

Do roku 2026 bude 25% ľudí v Metaverse

Do roku 2026 bude 25 % ľudí tráviť aspoň jednu hodinu denne v metaverze prácou, nakupovaním, vzdelávaním a/alebo zábavou. Vyplýva to z prieskumu agentúry Gartner. „Dodávatelia už vytvárajú spôsoby, ako môžu používatelia replikovať svoje životy v digitálnych svetoch,“ povedal Marty Resnick, viceprezident pre výskum v Gartner. „Od návštevy virtuálnych tried až po nákup digitálnych pozemkov a výstavbu virtuálnych domov, tieto aktivity sa v súčasnosti vykonávajú v oddelených prostrediach. Nakoniec sa budú odohrávať v jedinom prostredí – metaverze – s viacerými cieľmi naprieč technológiami a skúsenosťami.“

Gartner definuje metaverse ako kolektívny virtuálny zdieľaný priestor, vytvorený na virtuálne vylepšenej fyzickej a digitálnej realite. Virtuálny svet metaverse poskytuje vylepšené pohlcujúce zážitky nezávisle na zariadení. Prístupný je prostredníctvom akéhokoľvek typu zariadenia, od tabletov až po displeje namontované na hlave. Keďže metaverse nebude vlastniť žiadny predajca, Gartner očakáva, že bude mať virtuálnu ekonomiku postavenú digitálnymi menami a nezameniteľnými tokenmi (NFT). Metaverse podľa Gartner ovplyvní každý podnik, s ktorým spotrebitelia komunikujú každý deň. (2)

Celkový počet peňaženiek Cardano prekročil hranicu 3 miliónov

Blockchain Cardano zaznamenal za posledný rok výrazný rast, čo dokazuje nárast počtu peňaženiek, ktoré obsahujú natívny token siete ADA. 24. decembra 2021 bol celkový počet peňaženiek Cardano 2,5 milióna. Odvtedy pribudlo viac ako 500 000 peňaženiek ADA. Presne k 3. februáru bol celkový počet ADA peňaženiek 3 002 727, čo ukazuje, že v priebehu času bolo denne pridaných viac ako 12 200 peňaženiek, čo viedlo k nárastu celkového počtu peňaženiek o 20,1 %.

Významný 3-miliónový míľnik bol dosiahnutý v čase, keď sa sieť teší rastu vďaka mnohým aktualizáciam, pričom kryptomena ADA stúpa a stáva sa šiestou najväčšou kryptomenou na svete podľa trhovej hodnoty.(3)